Ramon Fort

Perfil Biogràfic

Ramon Fort. Perfil

Ramon Fort
Neix a Montblanc (Tarragona) el 1954.

De formació autodidacta, completada amb cursos d´especialització en les tècniques ceràmiques.

S’inicia en el món de la ceràmica en 1980. Des de llavors ha exposat de manera individual tant en galeries d’Espanya com a l’estranger, com ara Terrassa, Blanes, Palma, Vic, Sóller, Barcelona, ​​Valladolid, Lorca, Madrid, Saragossa, Utrech (Holanda), Dole (França), Limoges (França), Berlin, Figueres, Girona … ..También participa en exposicions col·lectives … .Paris, Londres, Bolonya (Itàlia), Pollença, Kortemark (Països Baixos), Sant Cergue (Suïssa ) … .així com en les edicions d’ARCO (Madrid) 1984 i 1985 amb estand individual i diferents edicions de CERCO, Saragossa.

 

Combina l’activitat artística amb la docència. Fa classes a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal d’el 82 a l’86. El 1988 s’inaugura el Taller Escola de Ceràmica Ramon Fort a Llers, Girona, on des de llavors imparteix cursos monogràfics especialitzats. Igualment aquests cursos els imparteix en diferents escoles, com a Pòrtol (Mallorca), Sevilla, Albisola (Itàlia), Molins de Rei, Vilafranca de Penedes, Huelva, Alcorisa, Alcanar, Las Palmas, Girona, Tàrrega, Tortosa, València, Tarragona, Barcelona. ……..

Ha estat guardonat amb diferents premis així com membre de jurat de diferents concursos i és citat en diferents articles en revistes especialitzades i en dos llibres de Raku.

L’any 2013 edita el llibre “El torno, giro a giro”, del què és autor, una guia pràctica i visual amb la pretensió de ser un suport d’ajuda als usuaris del torn.